top of page
Over mij

Ik ben geboren in Hengelo (O) en woon met mijn echtgenote al meer dan 30 jaar in het Gelderse Wezep. Van jongs af aan ben in geïnteresseerd geweest in communicatie. Uiteindelijk ben ik na een opleiding in proces- en milieutechniek verder gegaan in de studierichtingen Personeel en Arbeid en sociale wetenschappen.

In mijn werk als mediator kan ik mijn vermogen om personen en instanties en/of bedrijven met elkaar te verbinden een groot deel van mijn passie voor harmoniëren kwijt. Daarnaast ben ik graag bestuurlijk bezig. En verder: met ons campertje struinen we graag door Europa. 

Fred Westerman
Kracht

Dat ik me gemakkelijk beweeg in diverse omgevingen met verschillende mensen en hun verschillende belangen, maakt me een mediator die zich in iedere situatie kan inleven. Mijn handelen is gebaseerd op zorgvuldigheid, die ik waarborg door: invoelen, transparantie, luisteren, vertrouwen en respect hebben.

Mijn kracht als mediator is, dat ik resultaatgerichtheid combineer met beweeglijkheid. Ik ben gericht op het bevorderen van samenwerking en harmonie tussen deelnemers aan de mediation of bemiddeling. Graag stimuleer ik creatief denken om te komen tot oplossingen die door alle deelnemers gedragen worden. Ook ben ik goed in staat de deelnemers aan de mediation te stimuleren in rust met belangrijke onderwerpen aan de slag te gaan.

Loopbaan

Sinds 2004 ben ik werkzaam als MfN-registermediator. Mijn opleiding tot mediator heb ik gedaan bij Hans van der Hoeven Onderhandelingsadviesbureau. De specialisatie arbeidsrecht deed bij MTI en in 2017 volgde de specialisatie Strafrecht bij de Mediation Academie Groningen.  De specialisatie Familiezaken heb ik met succes afgerond in 2020 bij Chris Bos&Partners.

Ik ben mijn loopbaan begonnen in HRM-werk in de gezondheidszorg. Daarna was ik o.a. werkzaam als docent op een HBO-opleiding en als bemiddelaar (vanuit een uitvoeringsinstituut) tussen werkgevers en werknemers. Al geruime tijd werk ik als zelfstandig mediator.

 

Specialisaties die ik met succes heb gevolgd zijn dus:

- Arbeidsrecht

- Sociale zekerheidsrecht

- Familierecht 

- Strafrecht

 

Ik ben ingeschreven in het MfN register (kwaliteitsregister voor mediators). Als MfN-registermediator houd ik mijn kennis continu op peil en ben ik gebonden aan de werkwijze van het MfN.

bottom of page